Over Private Lease

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Private Lease.

Met deze extra optionele service kunt u uw Private Lease contract kosteloos opzeggen of tussentijds overstappen op een ander model, zonder het betalen van beëindigingskosten of opgaaf van reden.

Als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan dan zijn er met Private Lease Flex PREMIUM geen beëindigingskosten verschuldigd:

1. U maakt 12 maanden of langer gebruik van uw Private Leaseauto;
2. U zegt minimaal één maand van tevoren uw contract op;
3. U heeft tot het moment waarop u de auto wil inleveren aan alle voorwaarden voldaan die bij uw overeenkomst horen.

Welke diensten kan ik tussentijds aanpassen en hoe?

U kunt tussentijds de volgende diensten aanpassen:

  • Winterbanden: u mag deze optie 1 keer aanzetten tijdens de looptijd van uw contract. Voor winterbanden betaalt u een extra vergoeding.
  • Vervangend vervoer: u mag deze optie elke jaar aan- of uitzetten
  • Eigen risico: u kunt uw eigen risico elk jaar wijzigen, m.u.v. het laatste jaar. In het laatste jaar kunt u dit niet meer wijzigen
  • Schade- en ongevallenverzekeringen inzittenden: u mag deze optie elk jaar aan- of uitzetten

Dit kunt u doen via MijnPrivatelease.
De aanpassing van een dienst wordt per de eerste dag van de volgende maand actief.

Op welke modellen is Flex PREMIUM beschikbaar?

Wilt u zien bij welke modellen u Flex lease PREMIUM kunt afsluiten? Op de Modellenpagina hebben deze modellen een Flex Premium label. Ook is het mogelijk tijdens het configureren van uw auto Flex PREMIUM te selecteren. Na het afsluiten van een contract (en tijdens een lopend contract) kan deze service niet meer worden toegevoegd.

Wat zijn de kosten van Flex PREMIUM?

U betaalt maandelijks een vast bedrag voor Flex PREMIUM. De hoogte van dit bedrag vindt u terug op deze website bij ‘Extra opties’ als u uw auto samenstelt.

Een schadevrijverklaring kunt u na beëindigen van uw contract opvragen bij onze verzekeraar AON via autoasd_acceptatie@aon.nl. Vermeld in uw verzoek uw kenteken en contractnummer.

U kunt de status van uw aanvraag zelf inzien via uw persoonlijke Mijn Omgeving. Als u de documenten behorende bij uw aanvraag heeft toegestuurd dan ontvangt u bericht wanneer uw aanvraag definitief is goedgekeurd en de auto besteld kan worden. Indien wij aanvullende informatie nodig hebben ontvangt u hier ook bericht van.
Ook kunt u contact opnemen met uw dealer voor de actuele status van uw aanvraag.

Het is niet mogelijk om uw Private Lease contract te verlengen. Voor u als klant hebben wij aantrekkelijke acties indien u een nieuw contract bij ons afsluit.

Bij beëindiging van ieder leasecontract wordt er door een onafhankelijk bureau een eindinspectie gehouden. Aan de hand van het schadeprotocol welke u via uw Private Lease portal terug kunt vinden wordt bepaald welke schades er wel of niet acceptabel zijn.

Tot 1-4-2022 wordt de verplichting uit hoofde van een private leaseovereenkomst in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) van Stichting BKR geregistreerd op basis van 65% van de som van de maandtermijnen. Nieuwe overeenkomsten vanaf 1-4-2022 worden geregistreerd op basis van 100%.

Voorbeeld: de maandtermijn bedraagt EUR 400,-. De looptijd van het contract is 60 maanden. In dit geval wordt een bedrag van EUR 24.000,-(60x EUR 400,-) bij het BKR geregistreerd.

Wat is PSD2?

PSD2 is een Europese wet voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Deze wet is in februari 2019 in Nederland ingevoerd. Het houdt onder andere in dat banken verplicht zijn om derde partijen toegang te geven tot uw betaalrekening als u daar toestemming voor geeft. Derde partijen zijn bedrijven die betaaldiensten aanbieden. Deze bedrijven krijgen alleen toegang tot uw betaalrekening als u daar zelf toestemming voor geeft.

Waarom is PSD2 er?

Voordat PSD2 van kracht was, hadden alleen banken en uzelf toegang tot uw betaalgegevens. Het idee van PSD2 is dat u als consument zelf bepaalt wie er allemaal nog meer gebruik mag maken van die gegevens. Door PSD2 ontstaat er meer concurrentie op de betaalmarkt, omdat ook andere bedrijven dan uw bank uw betaalgegevens kunnen inzien. Maar er zijn twee voorwaarden:

  1. U bepaalt zelf wie toegang krijgt tot uw betaalgegevens;
  2. Het bedrijf moet een vergunning hebben bij De Nederlandsche Bank (DNB) of in een andere lidstaat van de EU. Bekijk hier de vergunning van Invers BV (https://www.dnb.nl/openbaar-register/?Name=invers#searchbox), de partij waarmee wij samenwerken.

Wat betekent het als ik een derde partij toegang geef tot mijn betaalrekening?

Geeft u een derde partij (in ons geval Invers BV) toegang tot uw betaalrekening? Dan krijgt deze partij inzage in uw betaalgegevens en mag zij die gebruiken. De aanbieder kan uw saldo inzien, informatie van uw betaalrekening verzamelen en u hiervan een overzicht geven. Toestemming voor het verzamelen van informatie geeft u voor een periode van 90 dagen. Toestemming kan te allen tijde worden ingetrokken.

Tot hoever mag een bedrijf terugkijken in mijn betaalrekening?

Dit is afhankelijk van uw bank. Wij vragen een overzicht op van de laatste volledige kalendermaand.

Ziet een derde partij ook de gegevens van degene aan wie ik betaal?

Deelt u de betaalgegevens op uw betaalrekening met een derde partij (in ons geval met Invers), dan zien zij ook de gegevens van degenen aan wie u heeft betaald of van wie u geld heeft ontvangen.

Voor het inzien en het verwerken van deze gegevens door derde partijen gelden strikte wettelijke regels. Invers slaat uw betaalgegevens niet op, maar gebruikt deze enkel voor het samenstellen van het financiële overzicht voor uw Private Lease aanvraag.

Kan ik mijn toestemming ook weer intrekken?

Ja, dat kan. Heeft u toestemming gegeven voor het verzamelen van uw gegevens? Dan kunt u deze toestemming op elk moment weer intrekken. Dit kunt u doen via de e-mail die u van ons ontvangt nadat u een aanvraag heeft gedaan voor een Private Lease auto.

Ik wil geen gegevens delen met een derde partij. Wat moet ik dan doen?

Wanneer u uw gegevens niet wilt delen middels PSD2 dan kunt u dit aangeven tijdens het aanvraagproces van uw private lease auto. U kunt de benodigde gegevens dan gewoon handmatig invullen.

Wij doen er alles aan om uw Private Lease aanvraag volledig zorgeloos te laten verlopen. En we vinden het belangrijk dat u tevreden bent. Heeft u toch een klacht over ons of over een van onze bemiddelaars? Dan kunt u hiervan melding maken via: klantenservice@stellantis-finance.nl. Uw klacht wordt geregistreerd en u ontvangt hiervan een bevestiging. Uw melding wordt binnen de, volgens het Keurmerk Private Lease gestelde, richtlijnen in behandeling genomen waarna u van ons terugkoppeling ontvangt.

Lees hier onze volledige Klachtenprocedure.

Ja, wij zijn verplicht elke lease-aanvraag aan te melden bij het BKR in Tiel.

Uiteraard kunt u bij de dealer een proefrit maken.

Dit is een budget per werknemer waarmee je werkverkeer kan financieren. Dit zijn kosten om naar je werk te reizen, maar ook het verkeer naar eventuele klanten en relaties. In veel gevallen ontvangt de werknemer een maandelijks bedrag. Het geld dat je niet gebruikt voor vervoer mag je vaak houden. Bij een tekort zul je dit zelf moeten bijdragen. Het is dus belangrijk dat je kosten goed inzichtelijk en te managen zijn.

Je bedrijf zit niet ‘vast’ aan een meerjarig leasecontract en jij hebt zelf meer keuzevrijheid en flexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld milieubewuster rijden door vervoer te kiezen met minder CO2-uitstoot.

Nee, deze kosten zijn niet opgenomen in het leasetarief. Hiervoor ontvangt u achteraf een factuur.

Indien u alle benodigde gegevens aanlevert bij uw aanvraag, ontvangt u uiterlijk binnen één week een voorlopige acceptatie of afwijzing.

Als uw aanvraag voorlopig is geaccepteerd, dan vragen wij u om alle benodigde documenten te uploaden in uw persoonlijke Mijn Omgeving. U kunt inloggen met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen.

Wanneer wij de door ons gevraagde documenten voor uw aanvraag hebben ontvangen, worden deze door ons gecontroleerd. Bij een definitieve goedkeuring van uw aanvraag sturen wij de order naar uw dealer. Uw dealer zal de auto bestellen en houdt u verder op de hoogte van de status van deze bestelling en afleverdatum.

Lukt het niet uw nieuwe auto op te halen bij uw dealer? Dan bezorgen wij uw auto graag bij u thuis. Uw dealer belt u voor de afspraak voor aflevering. U ontvangt uw auto dus wanneer het u uitkomt. Private Lease. Dat is slim geregeld!

Bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval wordt een vast bedrag uitbetaald. Dit geldt voor u als bestuurder en uw eventuele medepassagiers.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie met betrekking tot werk en inkomen hebben wij gegevens van u nodig. U ontvangt een persoonlijk account voor uw Mijn Omgeving waar u veilig en eenvoudig documenten kunt uploaden; specifiek datgene dat we in uw situatie nodig hebben.

Bij Private Lease hoeft u geen verplichte aanbetaling te doen. In sommige gevallen zullen wij een zekerheidsstelling vragen in de vorm van een waarborg om uw kredietwaardigheid te garanderen. De waarborgsom kan niet hoger zijn dan driemaal het termijnbedrag. Private Lease zal deze waarborgsom – met rente – aan u terugbetalen uiterlijk binnen 65 dagen nadat de Private Lease-overeenkomst is geëindigd onder de voorwaarde dat u aan alle verplichtingen heeft voldaan die in de Private Lease-overeenkomst staan.

Uw aanvraag is dan nog niet definitief. Eerst wordt beoordeeld of het een financieel verstandige keuze is. Dit gebeurt middels een kredietanalyse. Deze analyse wordt uitgevoerd om uw kredietwaardigheid te beoordelen. Om er zeker van te zijn dat wij samen financieel verstandige beslissingen nemen. Als uw aanvraag voorlopig is geaccepteerd, dan vragen wij u om alle benodigde documenten te uploaden via uw MijnOmgeving, indien u of uw dealer dit nog niet heeft gedaan. Nadat wij het getekende contract retour hebben ontvangen en alle documenten gecontroleerd hebben, kunnen we de order aan uw (gekozen) dealer doorgeven. Uw dealer bestelt de auto en houdt u verder op de hoogte over de status van uw bestelling.

Een voorraadmodel is een auto die kant en klaar bij de dealer staat en die u snel kunt leasen. Als u een auto zelf samenstelt dan kunt u zelf diverse opties, van bijvoorbeeld uitvoering tot kleur tot velgen tot interieur, aangeven en wordt deze specifiek voor u besteld. Het duurt dan langer voordat de auto bij u op de stoep staat.

Nee, de bijtellingsregeling geldt alleen voor leaseauto’s die vanuit de werkgever verstrekt worden en de Private Lease-overeenkomst valt daar niet onder. Met Private Lease heeft u geen auto van de zaak.

De Stichting Keurmerk Private Lease is onafhankelijke stichting en niet gebonden aan een leaseorganisatie of een consumentenorganisatie. Het doel is om de consument te beschermen. De consument weet – dankzij het keurmerk – dat de aanbieder veilig en verantwoord is.”

Private Lease is een dienst waar u zorgeloos rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Dit betekent dat u geen aanbetaling doet en de volgende zaken in de leaseprijs zijn verwerkt: afschrijving, rente, afleveringskosten, allrisk verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud en eventuele reparatie door een erkend servicepunt, ruitbreuk, hulpdienst inclusief vervangend vervoer, BTW. Eigenlijk kunnen we beter uitleggen wat er niet onder valt. En dat zijn logische zaken: brandstof, boetes en bijvoorbeeld het wassen van de auto. De rest zit allemaal in het maandelijkse leasebedrag.

Ja, dat kan. Naast de Allrisk-verzekering (deze zit standaard in de Private Lease-overeenkomst) is het mogelijk een Ongevallenverzekering Inzittenden (OVI) en een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) af te sluiten. Deze twee verzekeringen worden als één pakket aangeboden. Informeer bij uw dealer naar de mogelijkheden.

Met deze extra optionele service kunt u uw Private Lease auto onder bepaalde voorwaarden kosteloos vervroegd inleveren. Als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan dan zijn er met Private Lease Flex COMFORT géén beëindigingskosten verschuldigd:

1. U maakt al langer dan één jaar gebruik van uw Private Leaseauto;
2. U heeft tot het moment waarop u de auto wilt inleveren aan alle voorwaarden voldaan die bij uw overeenkomst horen;
3. U kunt de bedragen voor uw Private Leaseovereenkomst niet meer betalen wegens één van de volgende redenen:

  • De eerste contractant is overleden
  • U bent gedwongen ontslagen, buiten uw schuld om
  • U bent voor 80% arbeidsongeschikt
  • U bent gescheiden of u hebt een geregistreerd partnerschap ontbonden.

4.  U kunt schriftelijk aantonen dat u de bedragen voor uw Private Leaseovereenkomst niet meer kunt betalen.

De beëindigingskosten komen ook te vervallen met Private Lease Flex COMFORT als u na één leasejaar emigreert.

Voorwaarden voor Home Delivery van uw auto:

1. Wij bezorgen uw auto alleen op het adres waar u woont en staat ingeschreven.
2. Wij bezorgen uw auto van maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 17:00 uur.
3. Wij leveren uw Private Lease-auto binnen een straal van 30 kilometer van de geselecteerde dealer.
4. Op de dag dat wij uw auto afleveren, bellen wij u vooraf even op. Het is dus van belang dat u een telefoonnummer opgeeft waarop u bereikbaar bent.
5. Bij de aflevering van de auto dient u het Afleverdocument te ondertekenen.
6. De brandstof die onze bezorger verrijdt naar uw adres, vullen wij niet aan. Ook betekent dit dat kilometers die de bezorger rijdt naar uw adres, tellen als gereden kilometers binnen uw kilometerbundel.

Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld, het hangt af van uw situatie of u wel of niet in aanmerking komt voor Private Lease.

Ja, dit product is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar tot en met 80 jaar op het moment van afsluiten van het contract, en die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Het te betalen maandbedrag wordt mede bepaald op basis van het jaarlijkse kilometrage. Het aantal gereden kilometers is onder meer bepalend voor de restwaarde en de te verwachte onderhoudskosten. Dit is dus van invloed op de maandtermijn die u gaat betalen. Gedurende het leasecontract is het niet mogelijk de afgesproken kilometrage aan te passen. Onder het menu-item ‘Bereken hier’ kunt u berekenen hoeveel kilometers u per jaar rijdt.

Het kenteken wordt geregistreerd op naam van u als berijder. Wij als lease-maatschappij, zijn en blijven eigenaar van de auto.

Ga terug naar het overzicht