Bestel online

Vergelijk de kosten met een brandstof auto

Opel Private Lease heeft een tool ontwikkeld om jouw favoriete hybride auto te vergelijken met een brandstof auto. Op basis van de kilometers die je verwacht te rijden per jaar en de verbruiksgegevens, ontvangt je een schatting van jouw jaarverbruik. Vergelijk nu snel en eenvoudig jouw maandelijkse autokosten.

Astra 5-deurs
Astra 5-deurs
Astra Sports Tourer
Grandland
1.6 turbo PHEV 133kW Level 2 auto
1.6 turbo PHEV 133kW Level 2 auto
1.6 turbo PHEV 133kW Level 3 auto
1.6 turbo PHEV 133kW Level 4 auto
1.6 turbo PHEV 165kW GSe auto
Plug-in hybride voertuig

Astra 5-deurs

Vanaf €712,- per maand*****
Gratis Flex Premium
Bekijk de Astra 5-deurs
Astra 5-deurs
Astra 5-deurs
Astra Sports Tourer
Corsa
Crossland
Grandland
Mokka
1.2 turbo S/S 81kW Level 2
1.2 turbo S/S 81kW Level 2
1.2 turbo S/S 81kW Level 3
1.2 turbo S/S 96kW Level 2
1.2 turbo S/S 96kW Level 3
1.2 turbo S/S 96kW Level 4
1.2 turbo S/S 96kW Level 4 auto
Plug-in hybride voertuig

Astra 5-deurs

Vanaf €609,- per maand*****
Gratis Flex Premium
Bekijk de Astra 5-deurs
Selecteer de wensen voor uw contract:
Looptijd60 mnd
Kilometrage10.000 km/j
Hybride
14,20
Verbruik kWh/100 km
€ 0,70
Elektriciteitsprijs / kWh
1,00
Verbruik liter/100 km
€ 2,10
Benzineprijs / liter
10000
KM / jaar

€ 82,83
Totale elektriciteitskosten / maand
€ 17,50
Totale brandstofkosten / maand
€ 711,07
Private Lease bedrag / maand

€ 811,40
Totale kosten / maand
Brandstof
N/A
Verbruik kWh/100 km
N/A
Elektriciteitsprijs / kWh
5,40
Verbruik liter/100 km
€ 2,10
Benzineprijs / liter
10000
KM / jaar

N/A
Totale elektriciteitskosten / maand
€ 94,50
Totale brandstofkosten / maand
€ 608,97
Private Lease bedrag / maand

€ 703,47
Totale kosten / maand
Het verschil in totale kosten per maand is: € 107,93

De berekening is een indicatie. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. De berekening kan afwijken door variabele energie- en brandstofkosten.

De voordelen op een rij:

Meer rijplezier

Goedkoper van 'A' naar 'B'

Geen hoge aanschafwaarde

Geen onverwachte kosten

Toegang tot milieuzones

Kom alles te weten over
hybride rijden

Duurzaamheid
Opladen
Kosten
Duurzaamheid
Duurzaamheid
Opladen
Kosten
Wat is een plug-in hybride?Een elektrische plug-in hybride zoals de Opel Astra Plug-in Hybrid biedt het beste van twee werelden. In de rijstand HYBRID rijdt deze zoals elke andere Opel Astra met een automaat. Bij het accelereren, vooral vanuit stilstand, voel je alleen een extra duw in je rug dankzij de hulp van de elektromotor. Ander verschil is dat de brandstofmotor bij lage snelheden automatisch uitschakelt om volledig elektrisch te rijden. Bij het accelereren naar hogere snelheden springt de brandstofmotor automatisch en zonder schokken weer bij. Dit alles om een zo laag mogelijk brandstofverbruik te realiseren. Een elektrische plug-in hybride kan ook 100% elektrisch rijden door de E-stand in te schakelen. De maximale, uitstootvrije rijafstand is weliswaar korter dan bij een BEV, maar de rijeigenschappen zijn in feite hetzelfde, inclusief regeneratief remmen.
Wat is de actieradius van een hybride auto?Het rijbereik van een elektrische auto, ook wel actieradius genoemd, is afhankelijk van meerdere factoren. Te beginnen met de batterijcapaciteit in kWh. Hoe hoger de capaciteit, hoe meer energie de batterij kan opslaan en hoe meer kilometers je kunt rijden op een enkele batterijlading. Daarnaast is het rijbereik afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder, de belasting van de auto, de weersomstandigheden, de verkeerssituatie, de bandenspanning en het gebruik van (zware) stroomverbruikers in de auto, zoals de airconditioning. Allemaal factoren die ook bij een brandstofauto van invloed zijn op het werkelijke verbruik. Bovengenoemde zaken gelden ook voor een elektrische plug-in hybride. Daarom zal die in de HYBRID-stand – waarbij automatisch voor de meest efficiënte aandrijfvorm wordt gekozen (benzine, elektrisch of gecombineerd) – voornamelijk op benzine rijden tijdens snelwegritten en zo veel mogelijk elektrisch bij lagere snelheden. Op deze manier worden de eigenschappen van beide motoren optimaal benut om in iedere situatie zo zuinig mogelijk om te gaan met de beschikbare energie aan boord (benzine en elektriciteit). Met ingeschakelde E-modus rijdt een plug-in hybride uitsluitend elektrisch, vaak met een begrensde topsnelheid van 135 km/u (afhankelijk per model). In deze rijstand zal de batterij aanmerkelijk sneller leegraken dan in de HYBRID-stand. Hoe snel, is afhankelijk van bovengenoemde factoren zoals rijstijl, weersomstandigheden, verkeerssituatie enzovoorts.
Hoe groen is elektrisch rijden?Elektrisch rijden is beter voor het milieu en voor een schonere lucht. Een Plug-in Hybrid rijdt niet volledig elektrisch maar wel deels.

Plug-in Hybrid auto’s stoten minder CO2 of stikstof uit wanneer je vaker in de elektrische stand rijdt. Deze stoffen dragen bij aan de opwarming van de aarde. Het minst schadelijk voor het miliieu is om een elektrische auto met groene stroom op te laden.

Bekijk waar je in de buurt
kan laden

Oplaadpunten